Taze Zencefil Nasıl Kullanılır? Nasıl Tüketilir?

Soğuk algınlığı ve öksürüğün en etkili silahlarından olan zencefil aynı zamanda sindirim sistemimizi de düzenlemede oldukça etkilidir. Sayısız faydaları olan zencefile biraz daha yakından bakalım mı?

Zencefilin Faydaları Nelerdir? 

  • Soğuk algınlığına karşı etkili bir savaşçıdır.
  • Gaz, şişkinlik ve spazm şeklinde bizi oldukça rahatsız eden sindirim sistemi problemleri ile etkili savaşır.
  • Hazmı kolaylaştırma özelliği ve aynı zaman da mide bulantısı ve kusmayı önlediği için hamilelik ve kemoterapi sonrası hastaların rahatlıkla tüketebildiği bir besindir.
  • İshali kesme özelliği vardır.
  • *vücut ısımızı yükseltme özelliği vardır özellikle terlemeye yardımcıdır.
  • İltihap kurutucu özelliğinden dolayı özellikle romatizmalar ağrılara çok iyi gelmektedir.
  • Enerji verici olarak da çok etkilidir.
  • Bileşeninde bulunan etken maddeler sayesinde doğal antidepresan olarak da işlev görerek bizi stresle baş etmemizde çok büyük yardımcıdır.

Taze Zencefil Nasıl Tütetilir ve Yenir? 

  • Yemeklerde, salatalarda veya çorbada lezzet verici olarak rahatlıkla kullanabiliriz.
  • Çay olarak tüketebiliriz.
  • İçeriğinde oldukça yüksek ve kaliteli yağlar olduğu için esansiyel yağ olarak da kullanabiliriz. İster 2-3 damla içilebilinir, ister ağrıyan bölgeye sürülüp ovuşturulur.
  • Her sabah bir bardak sıcak veya ılık bir suya rendeleyip biraz bekleterek suyu içip zencefili de çiğneyerek tüketebiliriz.

Birkaç zencefil ile yapabileceğiniz çay ve çorba tarifine ne derseniz?

Taze Zencefil Çayı

MALZEMELER: 2 Limonun suyu,1 ceviz büyüklüğü kadar taze zencefil, 2 yemek kaşığı bal, 1 litre su

YAPILIŞI: zencefilin kabuğunu bir kaşık yardımıyla soyduktan sonra rendeleyelim. Kaynar su içine limon suyu ile birlikte atarak 10-15 dakika demlendirelim. Süzelim ve içme sırasında bal ekleyerek isterseniz limon dilimleri ile de süsleyerek servis yapalım.

NOT: cam bir şişede 3-5 gün rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Zencefilli Çay

MALZEMELER: ½ demet maydanoz, 1 adet elma, 1 adet limon, 1 fındık büyüklüğü taze zencefil, 3 adet karanfil, 1 çubuk tarçın

YAPILIŞI: 1,5 litre su içine atarak kaynatıp biraz demlendirip süzerek ister sıcak, ister soğuk gün boyu içebilirsiniz.

Grip Savar Karışım

MALZEMELER: 2 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 1 çay kaşığı toz karabiber, arzu ederseniz tarçın

YAPILIŞI: tüm malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.

Sabah ve akşam 1 çay kaşığı şeklinde tüketiyoruz.

Zencefilli Mercimek Çorbası

MALZEMELER: 2 su bardağı kırmızı mercimek, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 ceviz büyüklüğü taze zencefil, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 litre su, tuz, karabiber, pul biber, 1 litre su

YAPILIŞI: zeytinyağında soğan, sarımsak ve rendelenmiş zencefili soteleyip üzerine yıkayıp süzdüğümüz mercimekleri, baharatları ve suyu ilave ederek 25-30 dakika pişirelim. Blenderden geçirerek servis yapalım. Arzu ederseniz üzerine maydanoz veya kişniş ile süsleyebilirsiniz.

Zencefil Başka Nasıl Kullanılır?

  • Her sabah,yapamıyorsanız en azından haftada 4 defa, kahvaltıdan önce bir bardak sıcak suya bir dilim limon ve bir dilim zencefili ekleyip içmek çok iyi gelir.
  • Sadece detoks etkisi için iyi bir tonik olarak günde sıcak yada soğuk 1-2 bardak şeklinde kullanabilirsiniz.
  • Çok sık seyahate çıkıyorsanız, çantanızda kapalı bir poşette bir parça taze zencefil ile arzu ederseniz yanına limon da ekleyerek yanınızda götürebilirsiniz. Kaldığınız da yerde sıcak suyu bulmak her zaman daha kolaydır ve kendi çayınız hemen yapabilirsiniz.

Doğanın muhteşem mucizelerini her zaman hayatınız da yer açmanız en etkili yöntemdir.

Yeni Bir Beden, Yeni Bir Ben seçimini yaşamınız dileğiyle

Yorum Yap